westelius arkitekter | På ritbordet . . .

På ritbordet . . .

Toyota Halmstad

En äldre bilanläggning får en total Makeover. Ny bilhall och toppmoderna versktadsytor. Allt dressat i svart.

Hotell / Vattenland

Som en Add-on på hotellprojektet nedan har vi nu skapat ett idéprojekt som är ett Vattenland på 10.000 kvm, en Kongressanläggning på 2000 kvm och ett Marriotthotell med 240 rum, ca 13000 kvm. Projektet har fått en Pressrelease i nationella media och avser att stå färdigt 2021.

Bryggeri/ Restaurang "Kvarnen"

Ett krögarpar har börjat ett projekt att omvandla en gammal mjölkvarn till ett högklassigt nationellt besöksmål med bryggeri, restaurang och matupplevelser. Fyra våningar gastronomi! Vi är med från de första skisserna och går nu in i ombyggnadsprocessen.

Hotellprojekt

Vi har gestaltat ett Hotell med 50 meters höjd, i Stockholmsområdet. Tvåhundra rum i 15 våningar och med en gestaltning som baserar sig på möten och korsvägar. Lite "Sliding Doors" lixom.

Industribyggnad

Vi står inför guldspaden som skall ta första steget till en 6000 kvms industribyggnad i den fina orten Säffle. Eurostair AB är etablerat i Norden, Polen och Tyskland och har ny behov av nya lager och produktionsytor.

Industriombyggnad

Vi har gjort ny gestaltning av entré, reception och kontor på plan ett och två. Några studier för att skapa en tilltalande och inspirerande arbetsmiljö.

Bilhallar för Lexus

De två Lexus bilhallarna vi tidigare ritat i Örebro och Karlstad genomgår nu ett Refresh-program. Showroomet blir ett vardagsrum med flera lounger och avancerat ljus. Bilarna har fått ta plats strax bredvid sköna fåtöljer. Bilen som förlängning av ditt hem. Det är mycket stiligt.

Villa Brommösund

Ett naturälskande designpar bygger ny villa. Ytor, rumsligheter och fönsterpartier öppnar huset mot sommaren. Vattenglitter speglar sig i taket, ögonen vilar i mjukt trä. En pergola ger ett skuggspel som stiliserade träd.

Samhällsutveckling Norge

Ishavshamn i Nordnorge. Vi utvecklar den plan som finns för området och skapar planerings och affärsunderlag för avtal och intressentmöten.

Industriprojekt "Arctic Base"

Har uppdrag att göra en identitetsbyggnad för svenska företag inom offshore i den nya Norgehamnen "Arctic Base"

Lantbruksbyggnad

Vi har ritat en större stallbyggnad om 20 x 70 meter för lösdrift. Byggnaden ligger på en herrgård/egendom och är idag en mycket karaktärsfull del av gårdsbilden.