westelius arkitekter | Villa Hammarö

Villa Hammarö

På en tomt ett stenkast från Vänern, med utsikt över fjärden med Karlstads skyline i fonden, har vi skapat en tvåvåningsvilla med en stark skulpturalt uttryck .
Villan har en central del med en stor öppen rymd från bottenplan till taket på övervåningen. Här finns köket mitt i öppna samband med matplatser, soffor, eldstäder och stora glaspartier ut mot naturen. Mitt i det öppna rummet klättrar en spiraltrappa upp till övervåningen. Hela köksväggen är en 6 meter hög naturstensvägg som reser sig mäktigt genom de två våningarna.
Innanför entrén möter ett galleri med rundade väggar, en trappa klättrar upp till övervåningen i en distinkt rak form. Alla sovrum är generösa i storlek och har egna badrum, utöver detta finns det en stor SPA-avdelning.
Hela taket till garaget är en öppen stor terass som ger en skön penthousekänsla att vara på.

Glaspartier är komponerade för att förstärka husets skulpturala form och partier av väggarna sticker ut, in eller formar vinklar, olika runt hela byggnaden.
Huset är ett skulpturalt skepp, på kanten till vattnet. Huset är en central plats för ägarparet att vila i men även erbjuda stora representativa umgängesytor för familj, släkt, vänner och kunder.

vy-nordvast-svv

vaning-bv-layout-svv

fasad-svv