westelius arkitekter | Villa Lövén

Villa Lövén

En villa i vinkel med generösa glasytor och med stark integritet. Fönsterpartierna är placerade för att ge vackra utsiktslinjer från rummen ut i trädgården. Varje sovrum har direktutgång till trädgården.

Exteriören är gestaltad med ett starkt gavelmotiv med en utanpåliggande skorstensstock som ger huset både karaktär och individualitet.
En del av vardagsrumsdelen är indragen och ger på så sätt en vacker uteyta under tak, utan att det blir utstickande takdelar.
Vardagsrummet har ett öppet samband med kök och matplats, men en höjdskillnad ger en dynamisk känsla där man ”kliver upp” i vardagsrummet med sin vackra eldstad.

Trädgården har en stark prägel av skyddad innergård. Stor omsorg har lagt på stenläggning och utemöbler.
Delar av trädgården är gestaltad av Ulf Nordfjell.

 

Read more